Kohta on jo joulukuu.. Miten se aika meneekään näin nopeasti. Näillä näkymin ollaan menossa jouluksi Itä-Suomeen, eli päästään taas viettämään Usvan kanssa mökkielämää. :) Ehkäpä siellä voisi sitten olla käyttöä tuolle Usvan uudelle ja hienolle talvimanttelille, kun täällä Hyvinkäällä ei ihan vielä ainakaan ole niin kirpeitä pakkasia ollut. Oli täällä lauantaina melkein -8 astetta, kun käytiin taas juoksuttamassa Usvaa ja Petroa koiraradan vieressä olevalla nurmikentällä.Usva oli kuin haamu siellä, kun vaalea väri ei oikein erottunut sieltä lumen & pimeän keskeltä...

Usvan kuntokin on kasvanut ihan hirveästi. Kohta pitää varmaan alkaa tekemään pidempiä lenkkejä, kun tuo vähän vajaan tunnin metsälenkki vapaana ei meinaa enää riittää energian purkamiseen. Eilenkin tyttö jaksoi juosta koko lenkin hirveää vauhtia ympäriinsä, eikä siltikään ollut kovin väsynyt sen jälkeen. Täytyisi varmaan rueta tekemään aamulla vähän pidempiä lenkkejä hihnassa ja sitten illalla vielä vapaana. Eli jaksottaisi päivän ulkoilun kahteen pidempää lenkitykseen. 

Vähitellen Usva on myös saanut kasvatettua itseluottamustaan. Se uskaltaa paljon paremmin tutkia metsässä ympäristöään, eikä vaan juokse koko ajan meidän perässä. Onneksi se ei kuitenkaan ole liian itsenäinen, eli ei ole huolta, että se ihan heti lähtisi omille teilleen tai jäisi näköetäisyyttä kauemmas nuuskimaan jotain.

Sain vihdoin ja viimein hankittua Usvalle sellaisen kumisuan, jolla saa tuon irtokarvan helposti pois. Ihmeen paljon sitä nyt irtoaakin, vaikka näyttää, että koko koirassa ei olisi juurikaan yhtään karvaa. Mutta ainakin Nellan jälkeen tuo Usvan turkinhoito on ollut aivan älyttömän helppoa. Kurakelitkään ei ärsytä enää läheskään niin paljoa, kun ei tarvitse jatkuvasti olla pesemässä mahanaluskarvoja tai siivoamassa pitkästä karvasta kuivuvaa hiekkaa lattialta. :)