Aika menee kuin siivillä ja aina välillä sitä muistaa, etten ole ehtinyt kirjoitella kuulumisia pitkiin aikoihin. Ihan hirvesti ei kuitenkaan ole ehtinyt tapahtua, tässä jotain sepustusta menneistä. :)

Usva on nyt siis virallisesti iso tyttö, kun 1 vuotis synttärit tuli vietettyä. Nakkikakkua ei neiti päässyt syömään, vaikka ainekset sitä varten oli jääkaappiin hankittu. Jokin heitti juuri sopivasti tytöltä mahan sekaisin, joten en viitsinyt sotkea sitä yhtään enempää antamalla maksalaatikkoa ja nakkeja.

Vuoden iän saavuttamisen myötä käytiin Animuksessa rokotuksilla. Eläinlääkäri kuunteli sydämen ja keuhkot ja sanoi molempien olevan ok. Muutenkin Usva on kuulemma hyvässä kunnossa ja hampaat oli erityisen hienot. Neiti käyttäytyi todella mallikkaasti koko eläinlääkärillä olo ajan (johtuen varmaan herkuista, jota eläinlääkäri sille jatkuvalla syötöllä antoi) ja ei reagoinut pistämiseenkään millään tavalla. Eläinlääkäri naureskelikin Usvan ahneudelle, kun yleensä vinttikoirat ei kuulemma ole kauheasti ruuan perään. :) Saatiin siis "terveen paperit" ja toivottavasti seuraavan kerran vieraillaan eläinlääkärin vastaanotolla kahden vuoden päästä uusintarokotuksilla. Vaikkakin olen nyt ruennut miettimään, että haluaisin ihan mielenkiinnosta käyttää Usvan lonkka ja kyynärkuvissa. Ehkä siinä samalla voisi kuvata selänkin, kun se nyt ei hirveästi enää lisäkustannuksia aiheuttaisi. Viralliset lonkka ja kyynärkuvathan voi ottaa vuodenikäiseltä koiralta, joten katsotaan nyt, että mennääkö ja jos mennään, niin missä vaiheessa. Greyhoundeja ei ihan hirveästi taideta kuvailla, jos ei jotain ongelmaa ilmene. Ainakaan kennelliiton pitämässä tietokannassa ei kovin monia kuvaus tuloksia löytynyt. Itse haluaisin kuvauttaa Usvan lähinnä mielenkiinnon takia, kun tunnetusti ratajuoksu ei ole ihan kevyt harrastus greylle ja haluaisin saada täyden varmuuden siitä, että lonkat, kyynärät ja selkä on kaikki kunnossa.

Usva on ollut ihan poikki eilisestä riekkumisesta Sumun kanssa. Käytiin siis eilis iltana kunnon metsälenkki koirien kanssa ja Sumu juoksutti Usvan aika hyvin väsyksiin. Tänään täytyy ottaa vähän kevyempää liikuntaa, kun aamupissatuksella Usva vaikutti hieman jäykältä. Illalla voisi vaikka vähän hieroa noita "jumeja" pois, kun Usvakin nauttii siitä aina niin paljon.

Ensi viikonloppuna olisi Riihimäellä Match Show, johon olin ajattellut lähteä Usvan kanssa. Hirveästi ei olla ehditty harjoitella näyttelyseisomista ja kehäkäyttäytymistä yleensäkkin, joten saa nähdä meneekö omistajalla pupu pöksyyn ja jäädäänkin kotiin. Kahden viikon päästä on sitten puolestaan Hyvinkäällä mätsäri ja sinne menoa ollaan mös harkittu. Mätsäri kehässä käyminen voi mennä todella mallikkaasti tai sitten se tulee olemaan täysi fiasko. Täytyy vaan löysyttää pipoa ja mennä mukaan täysin harjoitus mielellä. Ideanahan onkin, että saataisiin kehäkokemusta ihan oikeita näyttelyitä varten. :)